Shqip Română
Kultura

Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”

Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”

Skena e Teatrit "Andon Zako" Cajupi u mbush mbrëmjen e djeshme nga artdashës të ndryshëm shqiptarë, rumunë dhe arumunë të cilët u bashkuan nën tingujt e muzikës së kompozitorëve të mirënjohur rumun dhe shqiptar në një eveniment të organizuar në kuadër të projektit të Fondacioni "Harriet Martineau" “Miqësi historike midis dy kulturave”. Interpretimet mjeshtërore nga orkestra simfonike e Universitetit të Arteve, mbështetur nga Ministria e Shtetit për Rumunët e Kudondodhur e Rumanisë u ndoqën nga afër edhe nga përfaqësues të stafit Tricolor.al, Adri Softa dhe Ilir Kostallari.
Ky eveniment i organizuar nga Korcë është i dyti i një cikli prej 3 evenimentesh të tilla, pasi dy ditë më parë u organizua edhe për artdashësit vlonjatë, ndërsa mbrëmjen e së premtes, do të organizohet edhe evenimenti i tretë në Tiranë. Këto evenimente i paraprijnë festave kombëtare të Shqipërisë dhe Rumanisë duke përcjellë edhe njëherë vlerat e miqësisë së mirë midis dy shteteve.

Evenimeti u ndoq nga pranë nga RTSH Korca dhe nga media te tjera.

GALERI FOTOGRAFISH

Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”
Korca mirëpret evenimentin kulturor “Miqësia historike midis dy kulturave Shqipëri - Rumani”

VIDEO

Postime të Ngjashme