Shqip Română
Sporti

Rumania fitoi gjithashtu medaljen e artë në tetë plus një për femra në Kampionatin Botëror. Ai e përfundoi garën në vendin e 3-të në medalje

Rumania fitoi gjithashtu medaljen e artë në tetë plus një për femra në Kampionatin Botëror. Ai e përfundoi garën në vendin e 3-të në medalje

Ekuipazhi i femrave tetë plus një i Rumanisë fitoi medaljet e arta në kampionatin botëror të kanotazhit në Racice, në veprimtarinë e fundit të zhvilluar të dielën në evenimentin e mbajtur në Republikën Çeke. Rumania (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu) dominoi nga fillimi deri në fund garën kryesore të kanotazhit me 6 min 01 sek 14/100, përpara Holandës (06:05.04) dhe Kanadasë (06:07.51).Rumania nuk kishte fituar medaljen e artë në këtë garë që nga Kampionatin Botëror 2017 në Sarasota (Florida).

Në garën tetë plus një për meshkuj, Rumania (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) u rendit e fundit, vendin e gjashtë, me një kohë prej  05 min 31 sek 30/100. Britania e Madhe u rendit e para (05:24.41), e ndjekur nga Holanda (05:25.52) dhe Australia (05:27.72).

Rumania fitoi katër medalje të arta në Kampionatin Botëror në Republikën Çeke, të premten përmes Ionela Cozmiuc, në garën e thjeshtë individuale për femra kategoria e lehtë;  të shtunën përmes ekipit të dyfishtë të meshkujve, i përbërë nga Marius Cozmiuc dhe Sergiu Bejan; dhe të dielën në garat e dyfishta të femrave (Ancuţa Bodnar dhe Simona Radiş) dhe tetë plus një për femra (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Petruşanu, Denisa Tîlleves).

Delegacioni rumun mori pjesë me 11 varka dhe 35 sportistë në Kampionatin Botëror në Racice, duke arritur të kualifikohen nëntë për në finalet për medalje. Rezultati përfundimtar ishte katër medalje ari, tre vende të katërta dhe dy vende të gjashta, sipas Agerpres. Në renditjen e medaljeve, Britania e Madhe zuri vendin e parë, me 7 ari, 1 argjendi dhe 4 bronzi, e ndjekur nga Italia, 5-3-1 dhe Rumania, 4-0-0, etj.

Edicioni i mëparshëm i Kampionatit Botëror të kanotazhit u zhvillua në vitin 2019, në Ottensheim (Austri) dhe Rumania fitoi dy medalje argjendi, në katër skalat për meshkuj (Mihăiţă ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) dhe në dyshe për femra Ancuţa Bodnar, Simona Radis).

Postime të Ngjashme